چطور به تصمیمات و اهدافتان متعهد بمانید؟

اغلب ما با شروع سال جدید، تصمیمات و اهدافی را برای خودمان تعیین می‌کنیم. نوشتن اهداف و تصمیمات سال جدید
شامل تمامی فعالیت‌های شخصی و حرفه ای است.
اما چند نفر از ما به تصمیماتمان متعهد می‌مانیم؟
واقعیت این است که اکثریت افراد به هیچ وجه به تصمیماتشان متعهد نیستند. با توجه به تحقیقات انجام شده، فقط 8% از مردم به اهداف و تصمیماتشان پایبند هستند و تا حصول نتیجه آنها را پیگیری می‌کنند!
اگر شما هم جزو 92% باقی‌مانده هستید، بد نیست خودتان را مورد بررسی قرار دهید و دلایل عدم تعهد به اهداف‌تان را بدانید.

راستش را بخواهید بیشتر مردم از نوشتن اهداف برای سال جدید استقبال می‌کنند و از آن به عنوان یک عامل انگیزشی نام می‌برند، اما در عین حال برای تغییر در عادت‌های خود آماده نیستند.
به تعبیر دیگر برای تعیین اهداف «اشتیاق» دارند، اما قولی برای «متعهد ماندن» نمی‌دهند.
شبیه به مسابقه‌ی فوتبال، رقابت بین «اشتیاق» و «تعهد» است، و این مسابقه با نتیجه‌ی 4 بر 0 به نفع «اشتیاق» به پایان می‌رسد!

بیایید برخی از دلایل عدم پایبندی به اهداف را با هم بررسی کنیم.
واقعا چرا تصمیمات ما با شکست مواجه می‌شوند؟
· تعیین تصمیمات اشتباه و آرمان‌گرایانه
· عدم برنامه‌ریزی مناسب
· عدم تعیین هدف مشخص
· راحت‌طلبی
· تعیین اهداف بدون توجه به ظرفیت‌های روحی و جسمی
· تعیین زمان غیر واقعی برای دستیابی به اهداف

شاید مهمترین نکته در نوشتن لیست اهداف، این است که نباید آنها بسیار آرمان گرایانه تنظیم شوند. پس، از نوشتن اهداف غیر‌واقعی دوری کنید!
مثلا به جای اینکه بگویید: «یک کتاب می‌نویسم.»
بگویید: «روزی 100 کلمه می‌نویسم.»
اهداف کوچک، قابل دستیابی هستند و همین موفقیت‌های کوچک، شما را به ادامه‌ی راه ترغیب می‌کند.

8 کلید طلایی برای تعهد به اهداف
1. نگاه به گذشته ، تجزیه و تحلیل سال گذشته
فردا و برنامه‌ریزی برای فردا هیچ اهمیتی ندارد، مگر اینکه با واقعیت کنونی در ارتباط باشد، چرا که شما در حال حاضر زندگی می‌کنید. برای اطمینان از درستی اهداف تعیین شده، باید سال گذشته را بررسی کنید و بازتاب آنچه به دست آورده و تجربه کرده‌اید را بسنجید.
الف) چه چیزهایی به دست آورده‌اید؟
ب) چه اشتباهاتی مرتکب شده‌اید؟
ج) چقدر از آنچه می‌خواستید، دور هستید؟
2. پاک‌سازی ذهن (سال دیگه چی می خوای باشی؟)
ویکتور هوگو تعبیر جالبی دارد، می گوید: «انسان مانند دایره‌ای با یک مرکز نیست، انسان یک بیضی است با دو فوکوس؛ در یک سو واقعیت‌ها هستند و در سوی دیگر ایده‌آل‌ها»
همه می‌خواهند موفق شوند، اما معمولا تعریفی برای موفقیت ندارند. در اولین مرحله تصمیم بگیرید که قرار است چه چیزی را به دست بیاورید؟
3. ترسیم یک چشم انداز ماکرو برای اهداف
یک چشم‌انداز برای اهداف‌تان تعیین کنید، معمولاً چشم انداز، دورنمای آرمانی را مشخص می‌کند و در پاسخ به سوال «جایگاه آینده کجاست؟» بیان می‌گردد .
چشم‌انداز، آینده‌ای است واقع‌گرایانه!
4. ترسیم و بررسی درخت تصمیم
پس از ترسیم چشم انداز، اکنون زمان بررسی جزئیات است. به این سوال پاسخ دهید: چگونه قرار است به هدف‌تان برسید؟ اهداف تان را با تمام جزئیات ترسیم کنید.

5. پیگیری برای بهبود
هنگامی که مسیر دلخواه را برای رسیدن به هدف تعیین کردید، گام بعدی این است که فعالیتی که حداکثر نتایج و بازده را به بار می‌آورد، شناسایی کنید.
6. تعیین اهداف 90روزه
با توجه به شناختی که از خود دارید، تصمیمات 90 روزه بگیرید، این‌گونه تصمیمات علاوه بر اینکه زودتر به نتیجه می‌رسند، قابلیت بررسی و کنترل راحت‌تری دارند. وقتی هدف بزرگی را به اهداف کوچک تقسیم می‌کنید، تمرکزتان را بر آنها افزایش می‌دهید.
7. تعیین اهداف خوشحال‌کننده
تصمیمات و اهدافی را تعیین کنید که واقعا شما را خوشحال می‌کند. پس از آن همه چیز آسان به نظر می‌رسد.
8. بررسی روزانه‌ی اهداف
از طریق خواندن روزانه‌ی اهداف، راه‌های بهتری برای رسیدن به آنها پیدا می‌کنید، یا به این نتیجه می‌رسید که برخی از آنها مهم نیستند و از لیست حذف می‌شوند.
در مسیر دستیابی به اهداف، قطعا روزهای دشواری پیش‌رو دارید، که زمان و شرایط به شما اجازه نمی‌دهد تا به تصمیم خود متعهد بمانید، اما به یاد داشته باشید:
· در مسیر دستیابی به اهداف، خودتان را ارزیابی کنید.
· خودتان را تشویق کنید، انگیزه‌ها به ما کمک می‌کنند. هر زمان که یک گام به جلو برداشتید، خودتان را تشویق کنید!
· نقاط قوت و ضعف‌تان را بشناسید.
· هر روز یک شروع جدید است، به فرصت‌های جدید بیاندیشید.
گاهی هم بهتر است با خودتان قرار بگذارید تا هر سال یک عادت بد را ترک کنید. شاید باور نکنید، اما ترک عادت‌های بد به مرور زمان شما را در دستیابی به اهداف یاری می‌کند.
در نهایت، سال نو خیلی زودتر از آنچه که فکرش را می‌کنید، فرا می‌رسد و با سرعت هم می‌گذرد، از فرصت‌هایی که در اختیار دارید، استفاده کنید و جایی برای گلایه از خود و حسرت باقی نگذارید، تا سال بعد بتوانید در همین روزها موفقیت‌هایتان را جشن بگیرید. پس به خودتان متعهد باشید و سال نو را با آرامش و انگیزه آغاز کنید.

سال نو مبارک ?